ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va scoate la licitaţia „cu strigare” din 31 octombrie proprietăți la preţul iniţial de 58 milioane de lei

11:53 | 13.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Agenţia Proprietății Publice (APP) anunță pentru 31 octombrie licitația „cu strigare” la Bursa de Valori a Moldovei pentru privatizarea a 27 bunuri. La vânzare vor fi scoase 14 complexe de bunuri imobile, 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și un obiect nefinalizat la un preţ iniţial total de circa 58,9 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Printre bunuri se numără bazele turistice „Moldova” și „Mecita” din Ucraina. Prețul inițial pentru prima baza turistică este de 5,5 de milioane de lei și respectiv de 1,6 milioane de lei, pentru cea de-a doua.

Potrivit APP, pentru perioada 12 octombrie – 15 noiembrie (termen limită de depunere a ofertelor) sunt anunțate concursuri pentru privatizarea a şapte bunuri, inclusiv concurs investițional pentru privatizarea a două bunuri (cinematografe) și concurs comercial pentru privatizarea a cinci întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice).

Pentru perioada 12 octombrie – 12 decembrie este anunțat concursul comercial pentru privatizarea a opt bunuri, inclusiv cinci întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și acțiunile statului din trei societăți pe acțiuni.

Prețul inițial de vânzare al bunurilor expuse la concurs comercial și concurs investițional depăşeşte cu puţin 1 miliard  de lei.

În perioada 19 – 23 noiembrie pe piața reglementată a Bursei de Valori sunt anunțate licitații „cu strigare” pentru vânzarea pachetelor de acțiuni ale statului din 16 societăți pe acțiuni, dintre care 14 majoritare. Suma scontată a mijloacelor financiare, raportată la prețul inițial de vânzare al bunurilor expuse la licitație „cu strigare” pe piața reglementată, constituie 376,9 milioane de lei.

Prețul de expunere la privatizare al bunurilor proprietate de stat în cadrul acestei runde constituie 1 miliard 450 milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!