ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

14:12 | 01.11.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Republica Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming, au decis astăzi premierul Pavel Filip și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Subiectul urmează să fie discutat pe platforma Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare comercial-economică, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a executivului.

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au vorbit despre relațiile dintre cele două țări, menționând în special lansarea rutei avia directe Chișinău–Minsk, care va impulsiona schimburile comerciale și turismul. Oficialii consideră că această cursă va fi rentabilă. De asemenea, cei doi oficiali au examinat posibilitatea deschiderii la Chișinău a unei întreprinderi de asamblare a autobuzelor electrice și a extinderii proiectului care vizează asamblarea troleibuzelor. 

Producătorii moldoveni de vinuri ar putea exporta mai mult pe piața belarusă. Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au discutat și despre majorarea cotelor de export pentru vinurile moldovenești îmbuteliate. De asemenea, la Minsk ar putea fi inaugurată o Casă de Comerț a Republicii Moldova, care să promoveze vinurile noastre. 

Antreprenorii belaruși s-au arătat interesați să participe și la reparația drumurilor din țara noastră, iar Banca de Dezvoltare a Belarusului ar putea credita realizarea acestor proiecte de infrastructură.

img18009807

img18009807

img18009807

img18009807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!