ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova este interesată să preia experiența Letoniei în organizarea și desfășurarea alegerilor

19:11 | 18.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Guvernul este deschis pentru a prelua cele mai eficiente practici internaționale în organizarea și desfășurarea unui proces electoral corect și transparent. În acest scop, premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Arnis Cimdars, președintele Comisiei Electorale Centrale din Letonia, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a executivului. 

„Noi suntem interesați să eliminăm orice aspect vulnerabil care, ulterior, ar pune la îndoială rezultatul alegerilor parlamentare. Ne dorim ca acestea să fie desfășurate corect și transparent”, a subliniat Pavel Filip. 

Părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile care pot fi luate de autorități pentru ca alegătorii să voteze în baza propriilor convingeri, fără a fi influențați de factori externi. În particular, interlocutorii au discutat despre măsurile pentru protecția spațiului informațional, inclusiv pentru combaterea știrilor false și a propagandei politice pe rețelele de socializare. 

În context, prim-ministrul a menționat că autoritățile din Republica Moldova au aprobat deja o lege care interzice propaganda rusească la posturile TV și radio. În același timp, internetul rămâne sursa informațională care trebuie tratată cu mai multă prudență. 

Părțile s-au arătat interesate de organizarea unei întrevederi dintre Comisiile Electorale Centrale din Republica Moldova și Letonia, pentru a împărtăși din experiența letonă în fortificarea instituțiilor statului pentru prevenirea și combaterea atacurilor informaționale manipulatorii în procesul electoral.

img18011324

img18011324

img18011324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!