ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

500 de salvatori şi pompieri vor munci în regim special în timpul sărbătorilor de iarnă

12:42 | 21.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Circa 500 de salvatori și pompieri vor fi munci în regim special în timpul sărbătorilor de iarnă. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, efectivul va fi majorat în caz de necesitate. Totodată, va fi asigurată şi activitatea Comisiei Situaţii Excepţionale.

Şeful IGSU a ţinut să atenţioneze populaţia şi cu privire la importanța măsurilor de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în timpul sărbătorilor şi a îndemnat oamenii să fie foarte prudenți în această perioadă, în special la amplasarea pomului de Crăciun, utilizarea luminițelor și ghirlandelor de pe brad, dar și utilizarea surselor de încălzire.

“Este necesar ca oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și în special: menținerea liberă a căilor de evacuare a persoanelor; întreținerea corespunzătoare a echipamentului electric; menținerea liberă a căilor de acces a autospecialelor de intervenție; prezența mijloacelor de intervenție primară în caz de incendiu”, a opinat Harabagiu .

El a adăugat că şi în acest an instituţia care o conduce va organiza Caravana de Crăciun. Evenimentul va fi lansat în capitala pe 24 decembrie, iar autospecialele se vor deplasa ulterior şi în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Strășeni și Nisporeni. 

img18011426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!