ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la funcția de deputat se pot înregistra pentru alegerile parlamentare

09:33 | 26.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Candidații la funcția de deputat se pot înregistra începând de astăzi pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională pot fi depuse la sediul Comisiei. 

Pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale documentele se vor depune la consiliile electorale ale circumscripțiilor uninominale.

Totodată, începând cu ziua de mâine, pot fi depuse și actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019. Este vorba de: partidele politice, organizațiile social-politice și blocurile electorale. Actele se vor depune la CEC, începând de azi și până la 24 ianuarie 2019.

Alegerile parlamentare din anul viitor vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid, cât şi în circumscripţii. De asemenea, în ziua alegerilor, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.

img18011506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!