ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Servicii Publice a extins lista serviciilor ce vor putea fi achitate prin MPay

12:22 | 26.12.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Lista serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice (ASP), ce vor putea fi achitate prin intermediul MPay, a fost extinsă. Instituția a anunțat astăzi că a finalizat integrarea serviciilor din domeniile evidenței populației, înmatriculării transportului și calificării conducătorilor auto cu Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay) în toate centrele multifuncționale, informează MOLDPRES.

Prin MPay pot fi achitate serviciile publice cu orice instrument de plată, la alegerea solicitantului, cum ar fi: cardul bancar, internet banking sau numerar. Serviciul permite verificarea datelor privind operațiunile bancare în regim online, fapt ce îi scutește pe solicitanți de drumuri suplimentare la oficiile ASP pentru a prezenta notele de plată.

ASP a lansat recent și proiectul privind achitarea prin MPay a serviciilor cadastrale în Centrul Multifuncțional Strășeni. La începutul anului 2019, proiectul va fi extins și în celelalte oficii. De asemenea, instituția planifică să implementeze Serviciul Guvernamental de plăți electronice și pentru persoanele juridice.

Pe parcursul anului 2018, pentru achitarea serviciilor prestate de ASP prin intermediul serviciului guvernamental Mpay, au fost efectuate peste 1,3 mln de tranzacții.

img18011511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!