ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat doi participanți la referendumul din 24 februarie 2019

14:48 | 28.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au fost înregistrați astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, informează MOLDPRES.

PDM a fost înregistrat cu opțiunea „pentru”, iar PCRM – cu opțiunea „contra”. Astfel, odată cu înregistrarea de către CEC, aceste două formațiuni politice pot începe campania electorală pentru referendumul din februarie.

Actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ pot fi depuse la CEC până la 24 ianuarie 2019.

La 24 februarie 2019, concomitent cu alegerile parlamentare, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile.

Tot astăzi, CEC a acreditat mai mulți observatori naționali și internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

img18011593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!