ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei angajați ai Inspectoratului de poliţie Ciocana au fost reţinuţi de CNA

10:01 | 04.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Trei polițiști au fost reținuți astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ și procurorii anticorupție, fiind suspectați de corupere pasivă, comunică MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a menţionat că cei trei ar fi pretins de la câţiva tineri 2000 de euro pentru a mușamaliza un caz de jaf. Unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Însă, ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa dosarul în schimbul a 2000 de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, cei trei polițiști riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

img19000066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!