ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 40 mln de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea regiunii de sud, în 2019

14:46 | 04.01.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Peste 38 milioane de lei vor fi alocați, în anul 2019, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), pentru implementarea proiectelor în regiunea de sud a R. Moldova. Unul dintre cele mai importante prevede construcţia drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni din Basarabeasca, transmite MOLDPRES.

Această sumă a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), de la finele anului trecut, când a fost examinat Planul de implementare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020 pentru anul curent.

Din banii prevăzuţi pentru sudul ţării, vor fi repartizate mijloace pentru construcţia drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni din raionul Basarabeasca, precum şi pentru finalizarea conectării mai multor drumuri locale de pe coridorul R20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop la rețeaua de drumuri naționale.

De asemenea, din sursele FNDR se prevede ca, în anul curent, să fie continuată construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea Stației de epurare din orașul Căușeni.

Un alt proiect pe care Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) planifică să-l finalizeze în anul curent este „Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir (bloc chirurgical)".

"Avem pe agendă şi implementarea altor două proiecte ce țin de domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri, care au demarat anul trecut, iar pentru asigurarea continuității lor în acest  an, CNCDR a decis să aloce din FNDR mijloace financiare a câte trei milioane de lei pentru fiecare. Noutatea cea mai mare a anului 2019 o constituie, însă, aprobarea de către CNCDR a finanțării pentru proiectul „Construcția drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni”, care își propune stimularea dezvoltării turistice a zonei, ce poate fi inclusă în rutele turistice internaționale", au specificat surse de la ADR Sud.

img19000078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!