ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe curse aeriene au anulate din cauza ceţii

10:03 | 29.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Mai multe curse aeriene au fost reținute sau anulate astăzi din cauza ceţii care s-a lăsat asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe aeroportul din Chişinău sau pe aeroporturile de destinaţie, opt curse au fost anulate iar una se reţine.

Conform sursei citate, două curse spre Bucureşti planificate pentru orele 05.40 şi 07.30 au fost anulate, iar un zbor planificat pentru ora 09.30 se reţine pentru cel puţin o oră. Au fost anulate din cauza ceţii şi zborurile spre Geneva, Istanbul şi Sankt Petersburg.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a specificat că ceața se va menţine astăzi întreaga zi, în special de asupra capitalei, deoarece R. Moldova se fală sub influenţa unei mase de aer generată de Marea Neagră. „Ceața nu se va dispersa nici mâine, şi s-a putea menţine izolat pe mai multe teritorii chiar până la finele săptămânii”, a spus Roșca.

Conform meteorologilor, în următoarele zile vremea se încălzește brusc. Pe timp de noapte, valorile termice vor varia în jur de 0 grade, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +10 grade Celsius, în sud.

Şi conducerea Inspectoratului Naţional de Patrulare avertizează şoferii că pe traseele din ţară se circulă în condiţii de ceaţă.

Ofițerul de presă al inspectoratului nominalizat, Natalia Golovco, a specificat că de dimineaţă pe teritoriul țării traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind redusă până la 100 metri, iar carosabilul este umed.

“Pentru prevenirea situațiilor de risc pe timp de ceață, INP recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să utilizeze luminile de întâlnire şi cele de ceață, să păstreze distanța şi să nu iasă la depăşiri. În cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Pietonii sunt îndemnați să poarte haine de culoare deschisă pentru a fi vizibili de către șoferi și să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni”, a spus Golovco.

Conform sursei citate, numărul inspectorilor de patrulare antrenaţi în monitorizarea circulaţiei a fost majorat.

img19000738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!