ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5500 de familii au primit setul pentru nou-născuți, în cadrul programului „O nouă viață”

11:37 | 06.02.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. În doar două luni de la lansarea Programului guvernamental „O nouă viață”, peste 5500 de familii din întreaga țară au primit setul de articole pentru nou-născuți. Proiectul este implementat atât în maternitățile de stat, cât şi în cele private și acoperă o parte din cheltuielile familiilor tinere la nașterea copiilor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

„Este un proiect care vine în sprijinul familiilor din Moldova. Noi am reușit majorarea indemnizației unice la nașterea copilului până la 5300 de lei. Luând în considerație și acest proiect, se adaugă încă 2000 de lei - costul unei cutii. Astfel, indemnizația ajunge la 7300 de lei”, a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

Cutia oferită la nașterea copilului include bunuri de prima necesitate: haine pentru nou-născuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția scutecelor. Setul este oferit atât părinților care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cât şi străinilor cu drept de ședere în țara noastră. 

Programul guvernamental „O nouă viață” a fost lansat la 1 decembrie 2018. În 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 34 de mii de copii.

img19001015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!