ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția va acorda 6 milioane de euro pentru realizarea Programului „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova”

08:59 | 11.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere dintre Cancelaria de Stat a Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la Programul „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova”, faza a II-a. Valoarea totală a contribuției Elveției este de 6,13 milioane de euro, informează MOLDPRES.

Implementarea Programului, care va fi implementat pe parcursul a patru ani, va maximiza impactul pozitiv al migraţiei asupra dezvoltării socio-economice a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea cadrului instituţional şi implicarea diasporei, menționează autorii proiectului.

Banii vor fi utilizați pentru realizarea proiectului „Consolidarea cadrului instituţional pentru migraţie şi dezvoltare în Moldova”, implementat de către Biroul relaţii cu diaspora (BRD) precum și a proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală - MiDL”, implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare cu suportul BRD.

img19001138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!