ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

50 de studenți vor primi burse în valoare de 12 mii de lei

14:19 | 21.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 50 de studenți și masteranzi din țară au devenit finaliști ai celei de-a XXIII-a ediții a programului „Burse de Merit”. Aceștia vor primi câte o bursă în valoare de 12 mii de lei, transmite MOLDPRES.

Câștigători sunt 35 de studenți la ciclul licență de la nouă instituții de învățământ superior și 15 studenți la masterat de la șapte instituții din țară. Aceștia au fost selectați în urma evaluării dosarelor de aplicare, cât și a prestației candidaților la o probă scrisă. Evaluarea a fost făcută de către o Comisie de experți, constituită din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunității academice și societății civile.

Potrivit Centrului de Informații Universitare (CIU), la concurs au depus dosarele 221 studenți de la 18 instituții de învățământ superior.

În total, pe durata celor 23 de ediții ale programului, peste 5700 studenți au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit. Programul a fost lansat în anul 1996. În prezent, acesta este organizat de CIU sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova cu suportul financiar al unei bănci comerciale și a unui operator de telefonie mobilă.

img19001487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!