ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiştii ANSP au confirmat opt cazuri noi de rujeolă

16:16 | 26.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Opt cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate de specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, Olesea Croitor, a precizat că toate cele opt cazuri sunt înregistrate în capitală, la membrii unei familii care aparţine unei confesiuni şi care s-au întors recent din Craiova, România. Copiii nu au fost vaccinaţi.

Potrivit sursei citate, alte două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi şi la un matur din municipiul Chişinău, care recent s-a întors de la competiţii sportive organizate în Dubai. Cazurile se află în proces de investigare. 

Conform datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 357, dintre care 341 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. 

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

img19002400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!