ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1000 de șoferi au fost sancționați în zilele de odihnă pentru încălcarea regulilor de circulație

09:35 | 08.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Peste 1000 de șoferi au fost documentați în zilele de odihnă de angajații Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) pentru încălcarea regulilor de circulație, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al inspectoratului nominalizat, Natalia Golovco, a specificat că din cei peste 1000 de conducători documentaţi, peste 550 de șoferi au depășit limita de viteză admisă, alți 25 conduceau fără a avea asupra lor acte, iar 33 și-au permis să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice.

În această perioadă s-au produs 17 accidente rutiere grave, soldate cu trei persoane decedate și 21 traumatizate. Totodată, ofițerii INP au intervenit la peste 40 de solicitări din partea cetățenilor care se aflau în dificultate.

Conform poliţiei, unul din accidentele soldate cu victime a avut loc ieri, 7 aprilie, la intrare în satul Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Un autoturism s-a tamponat cu un autobus de pe ruta Anenii Noi - Chișinău, în care se aflau cinci persoane. În urma impactului, două persoane care se aflau în autovehicul, un bărbat în vârstă de 38 de ani și o femeie de 62 de ani, au decedat, fiind blocate între fiare. Cei cinci pasageri din autobus nu au avut de suferit.

Un alt accident soldat cu o persoană decedată a avut loc la Cahul. Un motociclist în vârstă de 34 de ani a pierdut controlul ghidonului și s-a izbit într-un autobus.

Inspectoratul Național de Patrulare anunţă că viteza excesivă şi condusul în stare de ebrietate sunt principalele cauze ale accidentelor produse pe traseele ţării.

img19002767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!