ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Doar doi elevi au fost eliminați de la examenele de bacalaureat din acest an

14:42 | 21.06.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Doi candidați au fost eliminați de la examenele din sesiunea de bază de bacalaureat din cauza că au încercat să copieze. Ultima probă a avut loc vineri, 21 iunie, și a fost susținută de 470 de elevi, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șeful Serviciului informare al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Mutruc, a declarat că un elev a fost eliminat de la proba la limba de instruire, iar cel de-al doilea candidat a încercat să copieze la examenul la limba străină. Totodată, la examenul susținut astăzi de elevii alolingvi nu a fost sesizată nici o tentativă de fraudă.

„Sesiunea de bază a examenelor de bacalaureat a decurs în conformitate cu toate regulile”, a precizat Angela Mutruc.

Bacalaureatul a început la 4 iunie și s-a încheiat vineri, 21 iunie. La acesta au participat circa 17 mii de candidați. Pentru susținerea examenelor, au fost deschise 92 de centre de bacalaureat. 

Testele de examen vor fi verificate în perioada 4 – 25 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie. Candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 26-27 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie. Sesiunea suplimentară de bacalaureat va fi organizată în perioada 15 - 22 iulie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!