ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială

08:38 | 06.07.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă a obținut vineri, 5 iulie, medalia de bronz la Universiada Mondială care se desfășoară la Napoli (Italia), transmite MOLDPRES.

El l-a învins în ultimul meci disputat, în prelungiri (Golden Score) pe germanul  Janosh Hunfeld. A condus cu nota ”Wazaari”, apoi a fost egalat. În timpul suplimentar dictat pentru desemnarea medaliatului a încercat la sugestia antrenorului Veaceslav Bacal, rostită cu glas tare ”șurubul”. ”Încearcă, o să iasă”, i-a spus acesta și procedeul a fost executat într-o manieră spectaculoasă și apreciat cu nota ”Ippon”.

Anterior premiantul i-a învins, în ordine, pe Rahat Bashimov (Turkmenistan), chinezul naturalizat Nicolas Gomez, un chilian de origine, apoi cu o aruncare de zile mari de georgianul Tato Grigalashvili, executată chiar după 16 secunde de luptă.

În semifinală s-a întâlnit cu japonezul  Nikaru Tomokiyo, căruia i-a cedat în prelungiri (minutul 5).

Este prima medalie cucerită de echipa națională la această ediție a Universiadelor Mondiale. Anterior au mai obținut medalii la aceste competiții prestigioase Victor Bivol și Sergiu Toma.

Știre difuzată cu suportul  Xerox Moldova

img19005240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!