ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți comercianți au fost sancționați de Fisc

11:44 | 11.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Inspectorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au aplicat sancțiuni în sumă totală de circa jumătate de milion de lei pentru vânzarea produselor în mediul online în urma practicării activității ilicite de întreprinzător, transmite MOLDPRES.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în prima jumătate a anului, inspectorii fiscali au identificat peste 450 de anunțuri plasate pe portaluri de anunțuri și rețele de socializare privind vânzarea produselor care se prezumă a fi comercializate din activitate ilicită de întreprinzător. 

În aceste cazuri, inspectorii au întocmit 157 de procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente.

În mediul online sunt puse în vânzare produse de patiserie, iar SFS a atenționat că și acest gen de activitate este unul cu risc sporit de încălcare a legislației. În acest context, fiscul a anunțat că va desfășura controale în domeniul comerțului online de produse de patiserie. Instituția a îndemnat producătorii din domeniu să dețină acte de proveniență și să aplice echipamente de casă și control la încasarea plăților în numerar. Totodată, consumatorii sunt atenționați să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă. 

img19005356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!