ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au fost și rămân un partener strategic pentru Republica Moldova, susține premierul Maia Sandu

18:08 | 13.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Guvernul de la Chișinău are voință politică pentru a opri toate fărădelegile și schemele ilegale și contează în acest sens pe cooperarea cu Statele Unite ale Americii, care au fost și rămân un partener strategic pentru țara noastră. Declarația a fost făcută sâmbătă, 13 iulie, de premierul Maia Sandu după întrevederea cu Subsecretarul de Stat al SUA, David Hale, transmite MOLDPRES.

Premierul a afirmat că Republica Moldova are nevoie, mai mult ca niciodată, de susținerea SUA în lupta împotriva corupției, a monopolurilor, a spălării banilor și combaterii contrabandei la nivel regional. În acest context, țara noastră contează pe cooperarea cu SUA în domeniul consolidării organelor de drept, a instituțiilor specializate în lupta împotriva corupției și reformării justiției. 

„SUA au fost și rămân un partener strategic pentru Republica Moldova în eforturile noastre de a deveni o țară liberă și democratică. SUA continuă să transfere în Moldova cele mai bune practici democratice, de bună guvernare, de anticorupție. SUA au construit drumuri, au implementat proiecte de infrastructură, au acordat susținere crucială Republicii Moldova la nivel internațional. Din păcate, țara noastră nu a reușit să profite din plin de această susținere și expertiză”, a spus Maia Sandu. 

Premierul a comunicat că din anul 1992, SUA au acordat Republicii Moldova asistență financiară în valoare de peste 1,4 mlrd de dolari. Totodată, în țara noastră au ajuns 15 laboratoare mobile pentru desfășurarea investigațiilor la locul crimei. Guvernul SUA a mai donat Poliției de Frontieră șase containere modulare pentru desfășurarea controlului comun la hotarul moldo-ucrainean. În cadrul programului „Compact” au fost reabilitate 96 km de drum și au fost construite 10 sisteme de irigare. 

Subsecretarul de Stat al SUA, David Hale, a declarat că SUA vor continua să acorde susținere Republicii Moldova pentru combaterea corupției.

David Hale efectuează o vizită la Chișinău. 

img19005446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!