ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul ungar OTP Bank a cumpărat pachetul majoritar al Mobiasbancă la preț de circa 1,5 miliarde lei

09:56 | 23.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Grupul ungar OTP Bank a cumpărat, la 22 iulie, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei, pachetul majoritar de 96,69 la sută din acțiunile Mobiasbancă Groupe Societe Generale la preț de circa 1 miliard 475 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Potrivit Bursei de Valori a Moldovei (BVM), preluarea băncii de la Chișinău a fost efectuată prin două tranzacții, prețul pentru o acțiune fiind de 152,57 lei. OTP Bank a procurat pachetul de 76,69 la sută din acțiunile băncii moldovenești cu capital străin de la Societe Generale (Franța), iar 20,0 la sută de la BRD Groupe Societe Generale din România.

Comitetul executiv al BNM a aprobat, la 11 iulie 2019, achiziționarea de către OTP Bank Nyrt. a pachetului de control de acțiuni din capitalul social al BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A. și anunța că achiziția pachetului de control se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al băncii ungare – de a constitui cel mai mare și de succes grup bancar universal din Europa Centrală și de Est. În Republica Moldova, OTP Bank Nyrt. își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenții și clienții săi și să asigure o guvernanță corporativă transparentă și eficientă.

OTP Bank din Ungaria este cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul bancar și își desfășoară activitatea în nouă țări europene. 

img19005718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!