ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, șoferii moldoveni se vor putea afla pe teritoriul Ucrainei timp de 180 de zile pe parcursul a jumătate de an

11:49 | 23.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Șoferii moldoveni se vor putea afla pe teritoriul Ucrainei timp de 180 de zile pe parcursul fiecărei jumătate de an. Noua regulă este aplicată de astăzi, odată cu intrarea în vigoare a Protocolului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, transmite MOLDPRES. 

Potrivit documentului semnat în octombrie 2018, cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei – membrii echipajelor autobuzelor care efectuează transport regulat de pasageri, precum și conducătorii auto ai mijloacelor de transport care efectuează transport internațional de mărfuri –  se vor putea afla pe teritoriul părților contractante timp de 180 de zile pe parcursul fiecărui jumătate de an, în baza documentelor confirmative.

Până în prezent, conducătorii auto din Republica Moldova, care prestează servicii de transport internațional, nu se puteau afla mai mult de 90 de zile cumulativ pe teritoriul Ucrainei, pe parcursul unei perioade de 180 de zile.

După vizita efectuată recent la Kiev, premierul Maia Sandu a comunicat că Ucraina a eliminat restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul statului vecin impusă transportatorilor moldoveni de pasageri și mărfuri. 

img19005724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!