ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă își va deschide noua stagiune

17:25 | 23.09.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Sala cu Orgă din Chișinău își va deschide miercuri, 25 septembrie, la ora 18.30, stagiunea 2019-2020, cu un concert de muzică de cameră, informează MOLDPRES.

Pe scenă vor evolua Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, organista Anna Strezeva și percuționiștii din orchestrele simfonice din Chișinău sub bagheta maestrului Cristian Florea. În program: muzică de O. Respighi, F. Schubert, G. Faure și G. Buzet-R. Șcedrin.

Marți, 24 septembrie, la ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei va avea loc un recital de muzică academică și jazz susținut de Pavel Efremov (acordeon clasic) și Nicolae Guțu Band (acordeon jazz) împreună cu Max Dost (percuție) și Kai Oestmann (bass) din Germania. Concertul are loc în cadrul Forumului Acordeoniștilor, organizat de Asociația Obștească ”Accordion Soul”, care se desfășoară la Chișinău.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași va juca pe scena Naționalului chișinăuian spectacolul ”Dansul Delhi” de Ivan Vyrypaev, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul are loc în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a V-a, care se desfășoară la Chișinău în perioada 16-29 septembrie.

Miercuri, 25 septembrie, la 14.00, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți va prezenta pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău ”Retro” de Alecsandr Galin, în regia lui Alexandru Cozub, iar la ora 19.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași – spectacolul ”Sfatul Țării”, scenariu de Mariana Onceanu și Cristian Hadji-Culea, regia – Petru Hadârcă și Criastian Hadji-Culea. În aceeași zi, la Teatrul ”Geneza Art”, la ora 19.00 va avea loc spectacolul ”Mâncare pentru Monștri”,  inspirat din Paolo  Genovese, în regia Danielei Burlaca.

Joi, 26 septembrie, la ora 14.00, Teatrul Municipal ”Guguță” va juca pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” spectacolul ”Noaptea lui Helver” de Ingmar Villqist, în regia lui Veaceslav Sambriș, iar la 19.00, pe aceeași scenă, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București spectacolul ”Noii infractori” de Edna Mazia, în regia lui Ion Caramitru. Teatrul ”Geneza Art” va prezenta la ora 19.00 spectacolul ”Mâncare pentru Monștri”.

img19007511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!