ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste nouă mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la Fisc de la începutul anului

10:43 | 16.10.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. În nouă luni ale anului curent, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au fost înregistrate peste 9500 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Ca rezultat, la buget au fost încasate venituri în sumă de 16 mln de lei, cu 4,8 mln de lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent, informează MOLDPRES.

Totodată, pe parcursul lunii septembrie 2019, SFS a continuat acțiunile de conformare și verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat, în perioada ianuarie – septembrie, au fost identificate 4 122 persoane fizice care dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.

Inspectorii fiscali au efectuat controale la 520 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în valoare de 587,4 mii lei, penalități de 29,4 mii lei și amenzi de 89,3 mii lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

img19008213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!