ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

185 de persoane au murit în accidentele rutiere care au avut loc în anul curent

10:39 | 27.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. În primele nouă luni ale anului curent, în țară s-au produs 1862 de accidente rutiere, în care 185 de persoane au decedat, iar 2194 s-au ales cu diverse traumatisme. Datele au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliţiei, în acest context, zeci de polițiști, tineri și adulți, au participat la un flashmob la Ungheni destinat comemorării victimelor accidentelor rutiere. Oamenii legii, împreună cu tineri voluntari și bunicii grijulii au ieșit în stradă şi le-au vorbit şoferilor despre importanța regulilor de circulaţie.

Conform sursei citate, acţiuni similare au avut loc în mai multe raioane ale ţării, iar de la începutul lunii octombrie, când a fost lansată campania „STOP alcool la volan”, la acesta s-au alăturat sute de voluntari.

Campania are menirea de a sensibiliza participanții la trafic despre regulile circulației rutiere. Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să conducă prudent, iar pietonilor li se recomandă să se asigure că traversează în siguranță drumul.

img19009609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!