ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu omologul rus Serghei Lavrov

16:16 | 05.12.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, în marja Reuniunii Ministeriale a OSCE, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea unui șir de subiecte actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, confirmând disponibilitatea reciprocă privind continuarea dialogului politic la toate nivelurile, precum și interesul comun în ceea ce privește extinderea cooperării în diverse domenii. În acest context, a fost subliniată importanţa realizării înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova.

În cadrul discuției, cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea continuării eforturilor în vederea identificării unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru conflictul transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

Ministrul Ciocoi a reiterat invitația adresată omologului său rus privind efectuarea unei vizite în Republica Moldova într-o perioadă convenabilă ambelor părți.

img19009925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!