ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au intervenit pe traseele naționale în urma ninsorii din ultimele ore

11:01 | 29.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Drumarii au intervenit pe traseele naționale în urma ninsorilor înregistrate în toată țara pe parcursul nopții trecute și în dimineața zilei de duminică, 29 decembrie. Muncitorii au deszăpezit drumurile și au distribuit material antiderapant, iar sectoarele periculoase de drum sunt monitorizate în permanență, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), noaptea trecută pe trasee au intervenit 128 de muncitori și 123 de utilaje speciale, care au distribuit peste 1400 tone de material antiderapant. 

Intervenția muncitorilor a fost necesară întrucât pe unele trasee s-a format lunecuș. Printre acestea se numără următoarele: Chișinău - Orhei - Soroca - Otaci, Chișinău - Ungheni - Sculeni, Bălți - Fălești - Sculeni, Bălți - Sărăteni. 

În aceste condiții, Inspectoratul Național de Patrulare a atenționat șoferii să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere și să pornească la drum doar dacă unitățile de transport sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele ore va continua să ningă slab în toată țara.

img19010717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!