ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul Republicii Moldova a renunțat la sticle de plastic

08:54 | 21.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova a renunțat la sticle de plastic începând cu anul acesta. Decizia va aduce o economie de cca 100 mii de lei anual din banii publici, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În continuare, apa va fi distribuită gratuit prin dozatoare de apă pe holuri, la comisii, fracțiuni și pentru ședințele plenare ale Parlamentului. Totodată, paharele de plastic vor fi înlocuite cu pahare carton.

”Sticlele de plastic sunt o mare problemă de mediu. Din păcate, apa la robinet nu este de calitate, respectiv suntem nevoiți să aducem apă potabilă din comerț, dar am decis să renunțăm la plastic”, a declarat Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova Adrian Albu.

Potrivit lui, aceste măsuri, pe lângă contribuția instituției în reducerea poluării, mai aduc și economii imediate din bani publici, inclusiv pentru că se va lua apă dozat, fără a arunca sticle pe jumătate pline.

img20000453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!