ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe al Ungariei va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

08:52 | 31.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde pe 4 februarie o vizită de lucru în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul vizitei, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și oficialul ungar vor aborda modalitățile de intensificare a relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc, colaborarea pe dimensiunea multilaterală, precum și subiecte ce țin de evoluțiile pe plan regional și internațional. Péter Szijjártó va avea, de asemenea, întrevederi cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu și ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi.

În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,194 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 14 printre țările partenere la nivel mondial cu care țara noastră deține relații comerciale, cu o pondere de 1,45% în comerțul total al Republicii Moldova.

img20000828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!