ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată noua ediție a programului de lectură ”Chișinăul citește”

19:15 | 05.02.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Biblioteca municipală ”B. P. Hasdeu” în parteneriat cu Direcția Cultură a municipiului Chișinău a lansat miercuri, de Ziua Internațională a cititului împreună, ediția a XVII-a a Programului de lectură ”Chișinăul citește”, prin care își propune constituirea și fortificarea unei comunități de cititori activi și fideli, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul general al bibliotecii, Mariana Harjevschi a menționat că, de fiecare dată, instituția vine și cu un element nou pentru acest program. ”Vom continua alături de întâlniri, discuții, dezbateri, și cu acele ringuri, întrebări-răspunsuri vizavi de cărțile incluse în program, elementul nou, precum ar fi crearea unor filmulețe de către utilizatori”, a subliniat sursa citată.

Potrivit directorului bibliotecii, cărțile propuse spre lectură se adresează tradițional celor trei categorii de cititori: copii - ”Moldița-Crăița și Zimbrișor-Cornișor de pe muntele Dor” de Viorica Covalschi; adolescenți - ”Un strigăt pe Nistru” (roman), de Gheorghe Budeanu și adulți - ”Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici” (roman) de Dumitru Crudu.

Prezentă la eveniment, șeful-interimar al Direcției Cultură a municipiului Chișinău, Steluța Mitriuc a afirmat că acest program de lectură este un proiect extraordinar, pe care instituția pe care o conduce îl susține de la bun început.

Pasaje din cărțile propuse pentru lectură au fost citite de către actorii Vera Mereuță, Daniela Burlaca și Ana Tkacenko, iar criticii literari Maria Șleahtițchi, Vitalie Răileanu și Maria Pilchin, alături de autori, s-au pronunțat pe marginea volumelor respective.

Pe parcursul anului se vor desfășura întâlniri cu scriitorii, lecturi publice, prezentări de carte, discuții-dezbateri, iar participanții se vor bucura și de sesiuni de fotografii și autografe. O noutate a acestui program va fi Concursul de Booktrailere, cu sloganul „Cărțile creează (in)dependență”. Încheierea programului a ediției din acest an se va desfășura în luna noiembrie printr-un eveniment festiv numit Campionii lecturii, cu participarea celor mai activi cititori.

img20001008

img20001008

img20001008

img20001008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!