ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”

11:05 | 14.02.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Locuitorii satului Avdarma din UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia de ajutorul primăriei pentru soluţionarea unor probleme de importanţă locală. Acesta se înscrie în proiectul „Bugetul civic Avdarma-2020”, lansat de autorităţi, iar cererile pentru finanţare pot fi depuse până la 12 martie, transmite MOLDPRES.

Banii vor fi direcţionaţi pentru lucrări de infrastructură, amenajare, reabilitarea locurilor publice, infrastructura drumurilor, sectorul social, cultură, ecologie, educaţie, tineret şi sport.

Conform site-ului localităţii, toate obiectivele trebuie să fie proprietate publică, or, banii din bugetul civic nu vor putea fi cheltuiţi pentru interese private, precum şi în scopuri comerciale, religioase sau politice.

Cererile de finanţare pot fi depuse de grupuri de iniţiativă, susţinute de cel puţin 20 de localnici. Suma solicitată nu va depăşi 15 mii de lei, iar contribuţia proprie se va estima la 30%.

Decizia cu privire la crearea „Bugetului civic” a fost aprobată de Consiliul local Avdarma în decembrie 2019. Pentru aceasta, în bugetul sătesc au fost prevăzute mijloace pentru susţinerea iniţiativelor comunitare.

img20001292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!