ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 19 februarie 2020

16:19 | 18.02.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare permanente se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară va audia raportul de activitate al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură  pentru anul 2019 și prioritățile stabilite pentru anul 2020.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 816.

***

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie va audia informația privind aplicarea prevederilor Legii nr. 97/2019 cu privire la modificarea unor acte legislative (controlul tutunului).

Ora 10.00 Parlamentul Republicii Moldova, biroul 517C. 

***

Comisia de control al finanțelor publice va audia raportul cu privire la auditul performanței „Sunt gestionate în mod eficient și eficace mijloacele financiare ale Fondului rutier în vederea asigurării dezvoltării infrastructurii rutiere”

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 114. 

***

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică va audia raportul intermediar al Procuraturii Generale privind investigarea devalizării sistemului bancar.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 610. 

***

Premierul Ion Chicu va prezida ședința Guvernului Republicii Moldova.

Ora 15.00, Casa Guvernului.

***   

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor organizează o ședință cu tema: „Probleme și soluții în gestionarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar”.

Ora 10.00, sediul ANSA, str. Mihail Kogălniceanu 63.

***

Va avea loc prezentarea rezultatelor celui de-al doilea raport de monitorizare a eficienței sistemului național de control al averilor și intereselor persoanelor cu funcții publice și a activității Autorității Naționale de Integritate în perioada 2017-2019.

Ora 12.00, Hotel Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***  

Procuratura Generală organizează un briefing de presă.

Ora 10.00, sediul PG, Bd.Ștefan cel Mare și Sfânt,73.

***

Asociația Sociologilor și Demografilor va susține conferinţa de presă „Opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajma alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38 mun. Hâncești”.

Ora 12.00, Agenția „INFOTAG”.

***

Platforma DA invită la o conferinţă de presă.

Ora 12.30, sediul PDA, str. 31 august 1989, nr.15.

***

Avocatul Victor Panțâru invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Drumul spre calvar al mamei rămase fără fiu, dar cu foarte multe întrebări față de poliție, procuratură și medici”.

Ora 10.00, Agenția IPN.

***

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susține conferința de presă cu tema: „Proteste și indignări ale locuitorilor satului Congaz (Găgăuzia) împotriva autorităților și populismul președintelui Dodon. Rezultatele întâlnirii cu locuitorii Congazului”.

Ora 11.00, Agenția IPN.

***

Consilierul municipal al PUN, Corneliu Pântea, va susține o conferință de presă privind inițiativa Scuarului „Constantin Brâncuși”.

Ora 11.00, Primăria Chișinău, sala de ședințe.  

***

ICR Chișinău invită la proiectul „In memoriam Constantin Brâncuși, Grigore Vieru și Adrian Păunescu. Spectacol muzical – poetic. Expoziție”.

Ora 17.00. Palatul de Cultură al municipiului Soroca.

***

2. DELEGAȚII DE PESTE HOTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Directorul executiv adjunct pentru Europa și Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, Luc Devigne, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!