ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor a făcut public raportul de activitate pentru 100 de zile

12:50 | 21.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor a publicat raportul de activitate pentru primele 100 de zile, în care sunt enumerate principalele acțiuni întreprinse pentru realizarea obiectivelor stabilite în Programul de activitate a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Astfel, în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020, au fost consultate și, respectiv, adoptate: politica fiscală și vamală pentru anul 2020, Legea bugetului de stat pentru anul curent, modificări la Legea nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Totodată, au fost redistribuite mijloace bugetare în vederea achitării salariilor în sectorul bugetar, precum și asigurată executarea bugetului public național și valorificarea surselor de finanțare a deficitului bugetar.

Potrivit raportului, suplimentar la activitățile stipulate în Programul de activitate a Guvernului, Ministerul Finanțelor a întreprins o serie de alte măsuri pe domeniile proprii de competență, precum: simplificarea modului de evidență și calculare a amortizării în scopuri fiscale, aprobarea Regulamentului privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală”, modificarea cadrului normativ ce reglementează activitatea serviciului de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriei, extinderea declarării electronice pentru destinația vamală „reexport”, reglementarea procedurii de vămuire electronică a mărfurilor etc.

De asemenea, în perioada de referință, Ministerul Finanțelor a acordat o atenție sporită dezvoltării relațiilor cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Un alt aspect important ține de dezvoltarea unui dialog pro-activ cu reprezentanții mediului de afaceri și alte părți interesate în domeniul finanțelor publice, în vederea promovării unei politici bugetar-fiscale stimulatorii pentru dezvoltarea sectoarelor importante ale economiei naționale, se mai arată în raportul de activitate făcut public de Ministerul Finanțelor.

img20001499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!