ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: “Cei șase membri ai grupului Candu primesc lunar câte cinci mii de euro”

13:49 | 25.02.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, susține că cei șase deputați, care au părăsit recent fracțiunea și Partidul Democrat, au început să ridice lunar câte cinci mii de euro după ce au revenit din Israel, transmite MOLDPRES.

Pavel Filip a afirmat public că deputații, care fac parte din grupul Candu, au început să dea semne de îmbogățire după o vizită efectuată în Israel. ”Imediat după vizita în Israel, acest grup brusc a început să aibă finanțe, au început să meargă în teritoriu, unde făceau mese copioase și le ofereau cadouri scumpe oamenilor. Se vorbește prin coridoare că din acea lună li se plătește câte 5 mii de euro pe lună”, a declarat Filip.

Politicianul a spus că a încercat să afle mai multe detalii despre acea vizită în Israel de la Andrian Candu, când acesta mai era membru în Partidul Democrat. ”Nu am obținut răspuns la întrebările mele”, a specificat Filip.

Președintele democraților moldoveni consideră că în spatele grupului Candu ar sta tandemul Plahotniuc-Șor.

De asemenea,și  deputatul PDM Alexandru Jizdan a declarat în cadrul unei emisiuni TV că, după ce grupul Candu a călătorit în Israel, acești deputați au devenit mai bănoși, iar unii dintre ei și-au procurat mașini de lux, pe care le ascund de ochii oamenilor.

La 19 februarie curent, șase deputați, în frunte cu ex-președintele Parlamentului Andrian Candu, au părăsit fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova. Ei au format fracțiunea Pro-Moldova.

img20001604

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!