ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din Israel a fost decorat „Ordinul de Onoare”

14:01 | 28.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” lui Gabriel Gurman, profesor universitar la Universitatea Ben-Gurion, Statul Israel, consultant al lanțului de spitale Inshine Healthcare din China, redactor șef al publicației societății europene de anestezie „ESA Newsletter”, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Şeful statului a conferit anterior această distincție în semn de apreciere a meritelor deosebite a lui Gabriel Gurman în dezvoltarea și aprofundarea colaborării internaționale în domeniul ocrotirii sănătăţii, pentru contribuție personală la elaborarea și implementarea unor proiecte naționale în sfera anesteziologie-reanimatologie și pentru sprijinul constant acordat instruirii și perfecționării cadrelor medicale de specialitate.

Gabriel Gurman s-a născut în Soroca, în anul 1939. De-a lungul anilor, a desfășurat numeroase proiecte pe teritoriul Republicii Moldova, a implicat medici moldoveni în proiecte internaționale în domeniul anesteziei şi terapiei intensive, precum și a susținut numeroase conferințe științifice studenților, medicilor-rezidenți şi studenților-doctoranzi din Republica Moldova.

Igor Dodon i-a mulțumit pentru activitatea pe care o desfășoară și i-a urat sănătate și succes în continuare.

img20001763

img20001763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!