ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada R. Moldova în Franța sistează acordarea serviciilor consulare ordinare

17:05 | 09.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis sistarea, în perioada 10 – 24 martie curent, a serviciilor consulare ordinare în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Franța, informează MOLDPRES.

„Luând în considerare creșterea numărului de contaminări cu Covid-19 pe teritoriul Franței, și ținând cont de recomandările autorităților moldovenești și franceze, MAEIE decide sistarea, în perioada 10 – 24 martie curent, a serviciilor consulare ordinare în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, perioadă care ar putea fi prelungită în funcție de evoluția situației epidemiologice și recomandările autorităților de resort”, se menționează într-un comunicat al instituției. 

În același timp, Secția consulară va continua să activeze în regim extraordinar doar pentru situațiile de extremă urgență, cu programare în prealabil la numărul de telefon: + 33 6 23 12 76 05, pentru următoarele situații: perfectare a titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată documentar); accidente, decese; calamități naturale.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (pe paginile web: msmps.gov.md și ansp.md), de autoritățile competente din țările de călătorie a cetățenilor, precum și de Organizația Mondială a Sănătății.

img20002056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!