ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile Republicii Moldova pot accesa 20 mln de dolari de la FMI

09:37 | 12.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Consiliul de directori executivi al FMI a finalizat ultima evaluare a Programului Republicii Moldova, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi cel de finanţare extinsă. În urma acestei evaluări, autoritățile moldovene pot accesa circa 20 de milioane de dolari, transmite MOLDPRES.

Un comunicat de presă al FMI anunță că obiectivele principale ale programului de trei ani susţinut de FMI au fost, în mare parte, atinse. Reformele ample realizate de autoritățile Moldovei au dus la reabilitarea sistemului bancar și îmbunătățirea guvernanței în sectorul financiar, consolidând astfel stabilitatea macro-financiară.

Pentru a susține progresele atinse, sunt necesare politici prudente și bine coordonate.

Este nevoie de reforme hotărâte ce țin de guvernanță, precum și reforme instituționale, în vederea asigurării unei creșteri economici mai rapide, durabile și incluzive, se arată în comunicat.

În urma finalizării acestei evaluări, Republica Moldova va putea accesa 14,4 mln DST (drepturi speciale de tragere) - circa 20 mln dolari SUA. 

img20002172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!