ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsurile de susținere a mediului de afaceri în stare de urgenţă vor deveni valabile prin decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale

23:14 | 23.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Măsurile elaborate de Guvern pentru susținerea mediului de afaceri în perioada crizei generate de răspândirea infecţiei cu COVID-19 vor fi aprobate prin decizia Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale. „Aceste măsuri sunt necesare acum, când agenţii economici au termene pentru plata impozitelor, alte proceduri, şi au nevoie de siguranţă şi sprijin”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu, după şedinţa de luni seara a Comisiei, transmite MOLDPRES.

În mod special, premierul s-a referit la moratoriul asupra tuturor controalelor de stat pe perioada stării de urgență. Or, în această perioadă, se va suspenda controlul fiscal, financiar, privind calitatea produselor/serviciilor, parametrii tehnologici şi/sau cerinţele specifice pentru genul de activitate desfăşurat, precum și controlul privind respectarea normelor de protecţie a muncii.

Acestea şi alte măsuri, elaborate de Ministerul Finanţelor, vor intra în vigoare în urma aprobării de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova.

În perioada stării de urgenţă (17 martie-15 mai 2020) dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

De la instituirea stării de urgenţă, Comisia s-a întrunit de trei ori, luând decizii necesare pentru asigurarea ordinii în stat, respectarea hotărârilor autorităţilor şi diminuarea stării de criză, provocată de răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19.

img20002578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!