ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După pandemia de coronavirus, modul de a face afaceri se va schimba

11:26 | 01.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a afirmat marți, la postul public de televiziune, că în urma actualei suspendări a activităților economice, conceptul de a face business se va schimba – va crește importanța tehnologiilor informaționale și a lucrului și livrărilor on-line, transmite MOLDPRES.

Premierul a spus că mediul de afaceri moldovenesc conștientizează efectele pandemiei de coronavirus și încearcă să își modeleze activitatea. „Mai mulți oameni de afaceri au înțeles deja că modul de a face afaceri s-a schimbat și își reorientează activitatea prin folosirea tehnologiilor informaționale, lucrul la distanță și livrări online”, a declarat Chicu.

Pe durata stării de urgență, între 17 martie și 16 mai, în Republica Moldova și-au suspendat activitatea mai multe unități comerciale, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor.

Luni au fost anunțate o serie de măsuri economice pentru susținerea unităților comerciale și a întreprinderilor care au fost obligate să își întrerupă activitatea, în legătură cu pandemia de coronavirus.

 

 

 

img20002832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!