ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 10 aprilie pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați la domiciliu

14:56 | 09.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de vineri, 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare vor fi tratați la domiciliu. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu împreună Tatiana Zatîc, șeful Direcţiei Asistenţă Medicală Primară, comunică MOLDPRES. 

Potrivit șefului Direcţiei sus-numite, toți medicii de familie din țară au fost deja instruiți și au primit schemele de tratament. “De mâine, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare, cum este diabetul, maladii cardiovasculare sau oncologice vor fi tratați la domiciliu”, a spus Zatîc.

Aceasta a precizat că tratamentul la domiciliu va fi monitorizat telefonic pe toată perioada de supraveghere de către medicul de familie. ,,Telefonic va fi efectuată supravegherea și monitorizarea pacienților. Pacientului îi va fi elaborată o fișă de monitorizare în care se va ține evidența pe parcursul a 14 zile”, a punctat Tatiana Zatîc.

Ministrul Sănătății a menționat că persoanele de peste 60 de ani cu semne clinice vor fi în continuare internate în spitale. De asemenea, vor fi internați cei care au alte maladii, copiii și gravidele.

Oficialul a comunicat că tot de mâine va fi activat și centrul de triere de la Moldexpo.

Potrivi datelor statistice, până în prezent  în R. Moldova au fost infectate cu COVID-19 un număr de 1 174 de persoane. Dintre acestea, 50 s-au însănătoșit, iar 28 au decedat. Din totalul de infectați, 317 sunt lucrători medicali.

img20003057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!