ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Creditul de urgență acordat de FMI a ajuns în conturile BNM

13:58 | 23.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. În conturile Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au ajuns mijloacele bănești acordate de Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru gestionarea situației epidemiologice excepționale determinate de consecințele COVID-19, relatează MOLDPRES.

Suma creditului este de cca 172 500 000,00 drepturi speciale de tragere (DST), ceea ce reprezintă cca 233,9 mln dolari SUA. Conform acordului cu această instituție financiară internațională, pentru 78 de milioane de dolari este aplicată o dobândă zero, iar suma respectivă este prevăzută să fie întoarsă timp de 10 ani. Alte 156 de milioane de dolari sunt oferite cu o rată de dobândă de 1,5%, urmând să fie rambursate pe parcursul a cinci ani, au precizat surse de la BNM.

După ratificarea acordului în Parlamentul Republicii Moldova, resursele financiare vor fi transferate Ministerului Finanțelor pentru a susține sistemul medical, populația și economia țării noastre.

img20003409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!