ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul din Drochia a primit ajutor din partea Slovaciei pentru combaterea COVID-19

10:56 | 24.04.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu” va beneficia de susţinere financiară din partea Slovaciei în lupta împotriva coronavirusului. Acesta este primul proiect slovac de granturi mici pentru combaterea COVID-19 în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Proiectul va ajuta Spitalul din Drochia să îmbunătățească condițiile de asistență medicală în prevenirea şi combaterea consecințelor COVID-19”, indică un comunicat al Ambasadei Slovaciei în ţara noastră.

Astfel, instituţia medicală va beneficia de o contribuție de zece mii de euro, ce va permite achiziționarea a cinci paturi reglabile multifuncționale, utile în special în cazurile critice pentru pacienții care sunt nevoiți să stea la pat mult timp.

De asemenea, va fi procurat un generator industrial electric (50kW) ca sursă de rezervă pentru secțiile cele mai solicitate, precum unităţile de urgență, de terapie intensivă şi secția chirurgicală.

„În curând vor urma și alte proiecte similare pentru combaterea COVID-19”, afirmă Ambasada Slovaciei la Chişinău.

img20003436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!