ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM a primit o donație din partea Elveției și a PNUD Moldova

12:03 | 11.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Biroul de Cooperare al Elveției, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova, au oferit echipament necesar de protecție împotriva COVID-19 Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și celor 35 de subdiviziuni teritoriale ale acesteia, transmite MOLDPRES. 

În contextul situației epidemiologice din Republica Moldova și apariției riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, angajații ANOFM și ai subdiviziunilor teritoriale au fost asigurați cu echipamentul necesar de protecție, se arată într-un comunicat al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Astfel, un lot de 5000 perechi de mănuși, peste 400 litri de dezinfectant, 400 de viziere, precum și 40 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță a fost distribuit în toate subdiviziunile teritoriale.

Potrivit comunicatului, echipamentul a fost achiziționat cu suportul Elveției și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

În context, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a declarat că situațiile de criză reprezintă examenul solidarității sociale: „Acest ajutor este dovada că în această luptă continuă cu virusul, angajații Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au parte de susținere pentru a întreprinde măsuri de limitare a extinderii epidemiei și a-și desfășura activitatea în condiții adecvate, oferindu-le cetățenilor serviciile de care au nevoie”. 

Echipamentul primit va ajuta la protecția angajaților ANOFM care oferă servicii în procesul examinării și soluționării cererilor cetățenilor pentru stabilirea dreptului la ajutor de șomaj, oferit în scopul susținerii populației fără un loc de muncă în perioada stării de urgență.

img20003860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!