ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agențiile de turism au obținut timp suplimentar pentru onorarea obligațiunilor față de clienți

11:02 | 26.05.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Legea privind unele măsuri de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Noile modificări operate prevăd extinderea, de la 14 la 540 de zile, a termenului de restituire a plăților pentru pachetele turistice, în cazul rezoluțiunii contractelor înainte de începerea călătoriei. Astfel, termenul de rambursare a banilor nu poate depăși 31 decembrie 2021, pentru pachetele rezervate și achitate în perioada octombrie 2019 - 17 martie 2020.

Datele statistice arată că, în perioada octombrie 2019 - martie 2020, companiile de turism locale au avut încasări pentru pachete turistice achitate parțial sau complet pentru cca 25 mii de clienți, în valoare de aproape cinci milioane de euro. Totodată, transferurile externe realizate de către companiile turistice în aceeași perioadă pentru aceste pachete turistice au depășit suma de 6 milioane de euro.

Sursa: www.monitorul.md

img20004270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!