ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori din Soroca şi Sângerei vor beneficia de granturi din partea Cehiei

08:58 | 05.06.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Patru mici antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord, rezidenți ai Incubatoarelor de Afaceri Soroca și Sângerei, vor beneficia de suport financiar din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare, prin intermediul Proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu People in Need Moldova și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”, transmite MOLDPRES.

Doi rezidenți ai Incubatorului de Afaceri Soroca și doi rezidenți ai Incubatorului de Afaceri Sângerei au obținut finanţări a câte patru mii de euro, în urma unei competiții de granturi. Acest lucru le va permite celor patru rezidenți să-și dezvolte propria afacere. Micii antreprenori au fost premiați în această săptămână, în incintele Incubatoarelor de la Soroca și Sângerei.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de grant, partenerii proiectului moldo-ceh au apreciat contribuția micilor antreprenori din regiune la dezvoltarea socio-economică și promovarea spiritului inovativ în activitățile de business și le-au dorit succes în dezvoltarea propriilor afaceri.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a apreciat contribuția micilor antreprenori din regiune la dezvoltarea socio-economică și promovarea spiritului inovativ în activitățile de business și le-a dorit succes în dezvoltarea propriilor afaceri. „Dorim să impulsionăm inițiativele antreprenoriale în regiune și să creăm astfel condiții mai bune pentru cetățeni. Datorită dezvoltării afacerilor va crește și valoarea proiectelor investiționale de infrastructură pe care le implementăm în regiune”, a relevat șefa ADR Nord.

Potrivit Silviei Bicenco, director de țară People in Need Moldova, granturile pot fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor și utilaj, marketing și promovarea companiei,  instruirea teoretic-practică a membrilor companiei și  introducerea de inovații în cadrul procesului de producție sau în funcționarea companiei.

Învingătorii concursului trebuie să contribuie cu încă 30% din bugetul total al proiectului, descris în formularul de aplicare. Perioada de implementare a proiectului, propus de aplicant, nu trebuie să depășească şase luni.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”, începând cu anul 2017. Datorită acestui parteneriat, la Incubatoarele de Afaceri din Soroca și Sângerei, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, sunt create condiții mai bune pentru susținerea start-up-urilor și aplicarea inovațiilor de către întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord.

img20004565

img20004565

img20004565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!