ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori din Sângerei şi Soroca vor beneficia de finanţare pentru dezvoltare

14:57 | 19.06.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Rezidenții Incubatoarelor de Afaceri (IA) Sângerei și Soroca vor beneficia de mai multe resurse financiare pentru dezvoltare. Asta după ce joi, 18 iunie, cele două structuri au semnat contracte de grant pentru majorarea Fondului de susținere monetară a rezidenților, fiind vorba de o majorare de circa 11 mii de euro pentru fiecare instituție, transmite MOLDPRES.

Suportul financiar va fi acordat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu People in Need Moldova și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

Partenerii proiectului au apreciat contribuția micilor antreprenori din regiune la dezvoltarea socio-economică și promovarea spiritului inovativ în activitățile de business și le-au dorit succes în dezvoltarea propriilor afaceri.

Potrivit directorului ADR Nord, Maria Prisacari, proiectul urmărește să impulsioneze inițiativele antreprenoriale în regiune. „Odată cu dezvoltarea afacerilor va crește și valoarea proiectelor investiționale de infrastructură pe care le implementăm în regiune”, a spus Prisacari.

„Mulțumim mult poporului ceh, care nu este indiferent față de problemele cu care se confruntă tinerii antreprenori din țara noastră. În ultima perioadă, grație susținerii People in Need, Fondul Revolving a fost mărit de la suma de 300 mii la 700 mii de lei”, a estimat Ludmila Prociuc, manager IA Sângerei.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”, începând cu anul 2017. Datorită parteneriatului dintre ADR Nord, People in Need Moldova, AO „Pro Cooperare Regională”, Incubatoarele de Afaceri din Soroca și Sângerei și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, sunt create condiții mai bune pentru susținerea start-up-urilor și aplicarea inovațiilor de către întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord.

img20004930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!