ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenţi de la Universitatea din Bălţi vor promova practica cu susţinerea Cehiei

13:30 | 20.07.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/.  Patru studenți de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, specialitatea Inginerie și management (în transportul auto), în perioada 20 iulie - 15 august, urmează să promoveze practica în cadrul companiilor din regiune, cu susţinerea Guvernului Cehiei. Activitatea studenților este sprijinită de Agenția Cehă pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, transmite MOLDPRES.

La finele săptămânii trecute, în cursul unei întruniri online, specialiştii Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri (CICA) al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au discutat cu studenții despre desfășurarea practicii și despre sarcinile pe care le au de îndeplinit, precum și despre unele aspecte organizatorice privind colaborarea cu reprezentanții Agenției.

Reprezentanţii  CICA au subliniat importanța motivării studenților care își aplică în practică cunoștințele la diverse companii, unde au posibilitate să se implice activ în activități de echipă. Practica studenților va facilita dialogul ulterior dintre tineri și antreprenori.

La discuții a participat şi decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Ina Ciobanu, care a remarcat deschiderea din partea companiilor față de studenții care promovează practica.

Studenții vor beneficia, din partea proiectului, de un suport financiar în scopul promovării practicii. Anterior, în primăvara curentă, un grup de studenți de la aceeași facultate a Universității din Bălți au promovat practica în cadrul aceluiaşi proiect. Şi în anul trecut, Agenția Cehă pentru Dezvoltare a oferit sprijin similar pentru nouă studenți de la Bălţi.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională".

img20005837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!