ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țigările vor dispărea din vitrine

09:24 | 13.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Restricțiile privind comercializarea produselor din tutun intră în vigoare la 15 august, astfel țigările nu vor mai fi expuse în vitrină, transmite MOLDPRES.

Noua prevedere legislativă privind controlul produselor din tutun, stabilește interzicerea expunerii vizibile a acestor produse în toate spațiile comerciale. Fumătorii vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora.

Noua prevedere impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător. Autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vânzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rândul tinerilor.

 

img20006517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!