ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM a extins termenul de elaborare a monedei comemorative dedicate medicilor

11:55 | 17.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Conceptul monedei comemorative dedicate medicilor poate fi trimis către Banca Națională a Republicii Moldova până la data de 11 septembrie, transmite MOLDPRES.

Banca Națională a Moldovei  anunță că a extins termenul pentru elaborarea conceptului de design al monedei comemorative dedicate medicilor. Potrivit unui comunicat de presă al BNM, solicitările de extindere a acestui termen au venit de la cetățeni.

Astfel, persoanele care au elaborat conceptul de design al monedei comemorative de argint dedicate lucrătorilor din domeniul sănătății cu denumirea „Medicul meu – eroul meu” au posibilitatea să transmită lucrarea până pe 11 septembrie 2020.

Banca Națională încurajează toți cetățenii care au atins vârsta de 18 ani,  precum și persoanele juridice să își exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică și de sensibilizare sufletească.

Criteriile de bază pentru selectarea conceptelor se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedei. Fiecare participant va putea prezenta un singur concept.

Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care își rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final.

img20006606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!