ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tarifele la gazele naturale ar putea fi reduse din luna septembrie

14:02 | 25.08.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. SA „Moldovagaz” va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final, din luna septembrie a anului curent. Despre aceasta a fost informat astăzi președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, de către Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, interlocutorii au examinat problemele ce țin de aprovizionarea cu gaze și, în general, securitatea energetică a Moldovei. De asemenea, părțile au discutat despre inițierea negocierilor cu „Gazprom” cu privire la semnarea unui contract de trei ani privind livrarea carburanților în țara noastră. În acest context, în cadrul ședinței s-a menționat faptul că există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori în trimestrul IV al anului 2020.

Totodată, Igor Dodon și Vadim Ceban au discutat despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților țării în anul 2020, unde suma planificată a fost majorată cu 34 milioane de lei – de la 18 până la 52 milioane de lei.

De asemenea, părțile au discutat despre problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene.

img20006833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!