ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenţi din Bălţi au promovat practica cu susţinerea Guvernului Cehiei

15:00 | 15.09.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Mai mulţi studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au prezentat cele mai importante realizări în urma desfășurării practicii pe care au promovat-o, începând cu luna aprilie curent, la diferite instituții și companii din regiune. Evenimentul de totalizare a avut loc ieri, la Bălți, unde studenților li s-au înmânat certificate de promovare a practicii, transmite MOLDPRES.

Studenţii bălţeni au promovat practica în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, susţinut de Guvernul Cehiei. În context, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Maria Prisacari, a subliniat importanța motivării studenților care își aplică în practică cunoștințele la diverse companii, unde au posibilitate să se implice activ în activități de echipă. Totodată, șefa ADR Nord le-a mulțumit antreprenorilor pentru disponibilitatea de a coopera cu studenții și partenerilor cehi pentru sprijin.

La rândul său, Victoria Guzun, director de proiect în cadrul People in Need Moldova, a menționat că practica studenților are o mare importanță pentru dialogul ulterior dintre tineri și antreprenori. „Cel mai frumos lucru este să fiți angajați acolo unde ați făcut practica”, le-a spus Victoria Guzun studenților.

Decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului a USARB, Ina Ciobanu, a remarcat că cei 12 studenți care au promovat practica cu sprijinul Agenției Cehe pentru Dezvoltare au demonstrat rezultate bune, fiind motivați să acumuleze experiență în cadrul unor companii de succes. Totodată, Vadim Bubulici, manager de formare profesională în cadrul Dräxlmaier Group, a subliniat importanța aplicării în practică a cunoștințelor acumulate la universitate, argumentând că stagiile de practică la companii sunt esențiale pentru studenți. „Avem tineri talentați în regiune, de aceea este important ca mediul de afaceri să facă ceva pentru ei”, a menționat Vadim Bubulici.

Cei 12 practicanți au beneficiat din partea proiectului de un suport financiar în valoare de trei mii de lei pentru fiecare student. Ei au promovat practica în cadrul unor companii de producere și la unele bănci comerciale. Studenții și-au exprimat satisfacția pentru că li s-a oferit posibilitatea să promoveze practica în cadrul unui important proiect sprijinit de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat, începând cu anul 2017, de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”. Din 2017 și până în prezent, 36 de studenți au beneficiat de burse similare pentru promovarea practicii la diferite instituții și companii din regiune.

img20007351

img20007351

img20007351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!